İçeriğe geç

Tembih Etmek Ne Anlama Gelir

Tembih neyin anlamı?

Dilimize Arapçadan giren tembih kelimesi “nebh” kökünden türemiştir. Nabh, dikkatli ve özenli olmak anlamına gelirken, uyarmak, birini mevcut tehlikeler konusunda uyarmak ve ikaz etmek anlamına gelir. Bu kelime günümüzde çoğunlukla “sertçe uyarmak” anlamında kullanılmaktadır.

Cüda ne anlama gelir?

Anlamı: “Cüda” kelimesi ayrılık veya mesafe anlamına gelir. Bu kelime insanların veya nesnelerin birbirinden uzak olma durumunu ifade eder. Genellikle sevdiklerinden veya istedikleri bir şeyden ayrılma durumunu ifade eder.

Hatrım ne demek?

Hatim, Kur’an-ı Kerim’i başından sonuna kadar, bakarak veya ezberden okumaktır.

Tenbih mi tembih mi?

Bir şeyi belli bir şekilde hatırlatmak, uyarmak, ikaz etmek, ısrar etmek anlamına gelir. Biyolojik bir terim olarak, aynı zamanda uyarma anlamına da gelir. Bu kelime genellikle uyarı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı uyarı şeklinde olmalıdır.

Vecd ne demek sözlük anlamı?

Vecd, coşkunluk veya vecit bazı sözlüklerde “ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu bir vecit ve coşkunluk hali” olarak tanımlanmakta olup, kişi şuur ve hafızaya sahip olmasına rağmen, kendi benliğini (dünyevi-bedensel varlığını, duyumlarını) algılayamamakta ve kişi tamamen kendi dışında bulunmaktadır.

Cüneyd ne anlama gelir?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir. Cüneyt isminin diğer anlamları: Anadolu Beylikleri döneminde Aydınoğulları soyunun son temsilcisi olan beyin ismi, yavru at, tay.

İzmihlâl ne demek TDK?

TDK’ya göre Türk Dil Kurumu’nun sözlük anlamı tartışmasında izmihlal kelimesi, yıkanmak veya yıkılmak anlamıyla ele alınmıştır.

Haşefe ne demek türkçe anlamı?

1. Erkek üreme organının başı. 2. Bota. Baschik.

Hassaten Arapça ne demek?

(ًﺧﺎﺻّﺔ) Sıf. (Ar. ḫāssaten, ḫaṣṣa’nın rafine edilmiş hali) Özellikle, özellikle, özellikle.

Tevehhüm etmek ne demek?

– Hayal görmek, – endişelenmek, – gereksiz yere korkmak, – varsayımlarda bulunmak, kaygıya kapılmak.

Akşam sefası çiçeği nasıl yazılır?

Akşam çuha çiçeği (Mirabilis jalapa), akşam çuha çiçeğigiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türüdür.

Şofben nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru yazımı “gayzer” olarak düşünülür ve ifade edilir. Su ısıtıcıları gaz veya elektrikle çalışan ve suyu ısıtan cihazlardır.

Tembel kelimesi nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru yazımının tembel olduğu düşünülse de, yaygın inanışın aksine kelimenin doğru yazımı tembeldir. Türk Dil Kurumu’na göre “tembel” kelimesi doğru yazımıdır.

Ağ nedir?

Bir ağ, iki veya daha fazla cihazı paylaşımlı kullanım için bir araya getirerek oluşturulan bir yapıdır. Kaynak paylaşımı: donanım, yazılım, veri paylaşımı. Yüksek güvenilirlik: önemli dosyaların birden fazla bilgisayarda yedeklenmesi. Ölçeklenebilirlik: daha fazla işlemci ekleyerek sistem performansının artırılması.

Temkinli nedir?

Orta, vakur, tedbirli, ihtiyatlı: isterse çok hızlı, isterse tedbirli (…)

Oltanın anlamı ne?

Olta; Genel olarak balıkçılıkta kullanılan, iğne, gövde ve yardımcı malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşan bir düzenektir.

Hatir ne demek TDK?

“Remember” düşünmek, hatırlamak veya önemsemek anlamına gelirken, “count” bir şeyin değerli, kayda değer veya önemli olduğu anlamına gelir. Türkçedeki kullanımı bir şeyin önemli veya kayda değer olduğunu gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort