İçeriğe geç

Muşmula Soğuğa Dayanıklı Mı

Muşmula hangi iklimi sever?

Gülgiller familyasına ait olan muşmula ağacı, serin ve ılıman iklimi sever.

Muşmula ağacı güneşi sever mi?

Muşmula ağacı güneşi sever.

Muşmula kaç rakımda yetişir?

Soğuğa dayanıklı olan muşmula ağacı her yükseklikte rahatlıkla dikilebilir.

Muşmula ağacı suyu sever mi?

Muşmula ağacının suya ihtiyacı var mıdır? Muşmula fidanı kuraklığa dayanıklı bir türdür. Çok fazla sulanmayı sevmez. Muşmula ağacı için 20 günde bir sulamak yeterlidir.

Muşmula ağacı kaç yılda meyve verir?

Muşmula ağacı ne zaman meyve verir? 8 metreye kadar uzayabilen orta verimli muşmula ağacının hasat zamanı 25 Ekim ile 15 Kasım arasındadır ve olgunlaştığında meyveleri kahverengiye döndüğünde ekimden üç yıl sonra başlar. Tam meyve oluşumu yaşamın dördüncü yılından itibaren başlar ve her yıl meyve verir.

Muşmulanın olgunlaşması için ne yapmalı?

Önce ağaçtan güzelce toplayıp bir karton sepete veya torbaya koyuyoruz. Sonra sarı elmaları, bu bizim ipucumuz, birkaç parçaya karıştırıyoruz. Sarı elmaların sebebi olgunlaşmadır. Sarı elma, muşmulanın hızlı olgunlaşmasını sağlar.

Muşmula ağacı kışın yaprak döker mi?

Mevsimsel formu: Kışın yapraklarını döker.

Muşmula Türkiye’de hangi ilde yetişir?

Muşmula meyveleri nerede yetişir? Kuzey Anadolu, Güneydoğu Avrupa ve İran kökenli olan muşmula meyvesi, Türkiye’nin Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilmeye uygundur. Serin ve sıcak iklim koşullarını seven bir bitkidir.

Muşmula ağacı ne kadar büyür?

Muşmula, ortalama 2-3 metre yüksekliğe kadar büyüyen bir ağaç türü olarak kabul edilir. Muşmula ağacı, genellikle kıvrık ve birkaç dalı olan bu özelliğiyle bilinir. Bu meyve yaklaşık bir ceviz büyüklüğündedir ve dış kısmı kahverengi ve hafif tüylüdür.

Soğuğa dayanıklı meyve ağaçları nelerdir?

Meyve türleri arasında şeftali en fazla -25 ila -30 °C’de, badem -23 °C’de; armut -30 °C’de; kayısı -25 °C’ye kadar, kiraz ve vişne -25 ila -28 °C’ye kadar, elma -40 °C’ye kadar dayanabilir. Sürekli soğuk havalarda şeftali ve kayısı tomurcukları -25 veya -30 °C’ye kadar dayanabilir.

Muşmula kaç metre arayla dikilir?

-Muşmula fidanları kaç metre arayla dikilebilir? Muşmula fidanlarınızı klasik anaçlı çoğu meyve fidanında olduğu gibi fidanlar arası 5 metre, sıra arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz.

Soğuk iklimde hangi meyveler yetişir?

Bazı kış meyveleri soğuğa dayanıklıdır ve kışın tüketilmek üzere yetiştirilir. Örneğin turunçgiller (portakal, mandalina, greyfurt), kivi, armut, elma, limon gibi meyveler kış meyveleri olarak adlandırılır ve kış aylarında yetişir.

Muşmula ve Yenidünya aynı mı?

Bilimsel adı Mespilus germanica olan muşmula, Dönergel, Yeni Dünya, Ezgil ve Fivebıyık gibi çeşitli isimlerle de bilinmektedir. Bu meyve, Rosaceae’nin bir alt türü olan Amygdaloideae familyasına aittir.

Muşmula fidanı ne zaman dikilir?

Ekim, iklim ve hava şartlarının elvermesi halinde ekim sonu ile mart başı arasında yapılabilir. Genellikle 2-3 yaşında olması gereken muşmula fidanlarının dikim çukurları yaklaşık 50 cm derinliğinde kazılmalı ve fidanların kökleri toprakla örtülerek hava almayacak şekilde sıkıştırılmalıdır.

Muşmula yan etkileri nelerdir?

Muşmula bitkisinin olası zararları şunlardır: Aşırı tüketim ve sindirim sorunları: Muşmula bitkisinin yüksek lif içeriği, aşırı tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir. Özellikle hassas bir sindirim sistemine sahip kişilerde, muşmula bitkisinin aşırı tüketimi karın ağrısına veya şişkinliğe neden olabilir.

Muşmula Türkiye’de nerede yetişir?

Muşmula nerede yetişir? Kuzey Anadolu, Güneydoğu Avrupa ve İran kökenli olan muşmula, Türkiye’nin Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilmeye uygundur. Serin ve sıcak iklim koşullarını seven bir bitkidir.

Muşmula ağacı kışın yaprak döker mi?

Mevsimsel formu: Kışın yapraklarını döker.

Muşmula ve Yenidünya aynı mı?

Bilimsel adı Mespilus germanica olan muşmula, Dönergel, Yeni Dünya, Ezgil ve Fivebıyık gibi çeşitli isimlerle de bilinmektedir. Bu meyve, Rosaceae’nin bir alt türü olan Amygdaloideae familyasına aittir.

Muşmula hangi aylarda çıkar?

Muşmula genellikle sonbahar, eylül ve ekim aylarında olgunlaşır ve bu dönemde taze olarak tüketilmesi önerilir. Olgunlaştıkça muşmula daha tatlı ve aromatik bir tada kavuşur ve bu nedenle meyve mevsiminde tercih edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort